Главная
Що корисного привнесли етнічні німці в розвиток Харкова? — Андрій Парамонов, Віктор Пушкар

Що корисного привнесли етнічні німці в розвиток Харкова? — Андрій Парамонов, Віктор Пушкар

Неможливо уявити собі обличчя культурного, наукового і промислового Харкова без німців. Внесок етнічних німців в розвиток освіти, науки, медицини, фармаії, промисловості, архітектури та будівництва є значним в історії Харкова починаючи з XVIII століття. Вони втілювали інновації в своїх галузях, створювали вперше в Харкові: лікарні, аптеки, зоопарк астрономічний кабінет, газету, стадіон, театр тощо. Саме ці розпочинання надавали поштовх для нових можливостей міста. Після двох світових війн колосальний внесок німців у розбудову Слобожанщини з народної пам’яті майже повністю стерли. Ми запросили до нас поговорити дослідника історії Слобожанщини Андрія Парамонова та дослідника історії етнічних німців, члена Харківського обласного товариства німців «Відергебурт» Віктора Пушкаря (Браунінга).

Слухайте наш п’ятий підкаст з серії підкастів — про те чи варто відроджувати національну/етнічну ідентичність в часи глобалізації! Проект Харьківського обласного товариства німців «Відергебурт»

Проект проводиться з ініціативи Ради німців України за фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ, будівництва і комплексного територіального розвитку Німеччини через Благодійний Фонд «Товариство Розвитку».